Социалните мрежи помагат на крадците

Внимавайте какво публикувате в социалните мрежи, когато сте някъде на почивка.

Според германски експерти, много крадци следят Фейсбук, Туитър, Инстаграм и т.н., за да планират обирите си, цитирани от ДПА. Вие можете да се превърнете в помощник на собствения си обир! Внимавайте.

Социалните мрежи помагат на крадците

Експертите съветват преди да публикуваме нещо във Фейсбук, Туитър, Инстаграм или която и да е социална мрежа, да обмислим внимателно кой може да види постовете ни. Снимката може да попадне пред някой крадец, който ще събере две и две и ще разбере, че в дома няма никой, който да осуети проникването му, предупреждава Волфганг Балдерс от Отдела за предотвратяване на престъпленията към полицията на Кьолн, Германия.

  • Възможно най-малко информация

По негови думи е особено важно хората да разкриват възможно най-малко подробности за ваканцията си, докато отсъстват от дома.
"Датите и географската информация не принадлежат на интернет. Помислете също какво "говорят" фотографиите. Ако например видят цялата фамилия на снимка, крадците ще се уверят, че домът Ви е празен", казва още той. Докато Фексбук позволява на потребителите си да ограничат кой да вижда публикуваните снимки, Туитър и Инстаграм не разполагат с подобна опция, което означава, че хората трябва да са още по-внимателни с публикациите си в тях.
Експертът все пак съветва най-добре снимки от ваканцията да се публикуват, чак когато се приберете вкъщи след почивката. Родителите трябва да се уверят, че децата им се придържат към същите правила.

  • Подсигурете и дома си

"Всеки, който споделя информация за почивката си, казва на света, че не си е у дома", потвърждава и друг специалист по предотвратяване на престъпленията, Харалд Шмид.

Експертите напомнят на хората да не съсредоточават цялото си внимание върху социалните медии. Те трябва да се погрижат и за това домовете им да изглеждат обитаеми, за което могат да разчитат на съседите. Неокосената със седмици трева също издава липсата на хора у дома, както и препълнената пощенска кутия. Подобни издайнически сигнали могат да изкушат крадците, дори тези, които нямат профили във Фейсбук.


Следете публикациите на Детективска агенция Фокс, защото ние искаме да Ви информираме така, че да Ви предпазим от подобни негативни моменти!

Детективска агенция ФОКС
Можете да ни наемете, независимо дали сте в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Перник, Стара Загора или другаде.