"Истината за лъжата" за отвлечената Мадлин МакКан

Детективите не се заблуждават от първоначалните сигнали

Четиригодишната Мадлин МакКан изчезва през 2007 година, след като е била оставена сама с по-малките си брат и сестра. Родителите й прибягват до частни детективски услуги и предприемат безброй много кампании за намирането й, но въпреки това не успяват да заблудят детективите.

 

"Истината за лъжата" за отвлечената Мадлин МакКан

На 12-ти януари започна делото срещу детектив Гонсало Амарал, който е работил в началото по случая с отвличането на Мадлин.

Родителите на момиченцето са повдигнали обвинения срещу детектива след публикуването на книгата му “Истината за лъжата”, в която той заявява убежденията си, че те са инсценирали отвличането. Уликите сочат, че детето е загинало при трагичен инцидент, но от страх да не бъдат обвинени в небрежност, семейство МакКан са измислили историята с отвличането. Полицията е започнала да ги подозира още в началото на разследването, тъй като те не са се подчинили на молбите на детективите да пазят подробностите по случая в тайна. Вместо това двойката е превърнала случая в медиен цирк.

Таварез де Алмейда, бившият главен детектив към полицията в Портимайо, също застанал зад публикуваното в книгата на Амарал, като заявил, че това са били заключенията в полицейския доклад, както на португалските детективи, така и на техните британски колеги.

Обвинение не е повдигнато срещу родителите поради липса на достатъчно доказателства.

 

Етикети: детективи, частен детектив, детективски услуги, издирване на лица

Детективска агенция ФОКС
Можете да ни наемете, независимо дали сте в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Перник, Стара Загора или другаде.