Частни детективи следят за мръсни и скъпи таксита

Виена намери начин да се пребори с лошите практики сред таксиметровите шофьори

Виена, която е най-силната туристическа дестинация в цяла Австрия, от години страда от некачествените услуги на такситата в града, но сега вече има план как да се справи с проблема.

Частни детективи следят за мръсни и скъпи таксита

Местната гилдия на таксиметровите шофьори обяви в сряда, че е решила да се възползва от услугите на частни детективи, след като резултатите от две проучвания сочат категорично, че именно таксиметровите шофьори са основният проблем в столицата на Австрия и отблъскват туристите с поведението си и нивото на услугите си.

"Една четвърт от пътуванията са били неадекватни и неприемливи", заяви началникът на отдел "Туризъм" в общината, цитиран от австрийската информационна агенция APA.

Основните оплаквания на клиенти – местни и чужденци - са свързани с мръсотията и миризмата в такситата, много лошия английски език на шофьорите, както и избирателната система, по която действат водачите, които често могат да откажат да извършват определени маршрути. Странните заобиколни пътища, които избират, и надутите сметки също не са останали незабелязани от клиентите.

Остава неясно кога тайните клиенти ще тръгнат на първите си пътувания, но е ясно, че за инициативата е заделена солидна сума, посочва Reuters.

Таксиметровите шофьори пък, които получат много лоши отзиви от клиентите под прикритие, могат да очакват да загубят разрешенията си. 

Детективска агенция ФОКС
Можете да ни наемете, независимо дали сте в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Перник, Стара Загора или другаде.