Детективи посредничат за откуп на крадени коли

Близо 1700 коли се крадат всяка година

Само в столицата близо 1700 коли се крадат всяка година. 1/3 от тях са луксозни. А собствениците им са готови на всичко, за да си ги върнат - дори да платят откуп.

 

Детективи посредничат за откуп на крадени коли

През последните години някои детективските агенции, които се занимават основно с разкриване на изневери и издирване на длъжници, са намерили нов начин за припечелване. Някои от фирмите вече предлагат услугата - откриване на откраднат автомобил и посредничество за плащане на откуп. Услугата се оформя с договор, а върху сумата се плащат всички данъци и сделката е законна. Но тази дейност вероятно само се крие под шапката на частните детективи.

Възможно е някаква престъпна група да се крие под названието "частен детектив", защото така или иначе още няма закон за частната проучвателна дейност, за която легалните детективи отдавна говорят. Тази услуга вероятно се предлага от хора, близки до автоджамбазите. А за частните детективи подобна дейност би донесла не само неприятности със закона, но и сблъсък на интереси със застрахователните дружества. Ако детективска агенция участва, самите застрахователи и агенциите ще имат много сериозни проблеми. Не си заслужава риска.

Макар обаче, посредничеството и плащането на откуп да са незаконни, хората смятат, че ако искаш да видиш отново откраднатото си возило, само полицията едва ли ще ти помогне.

От полицията, както и легитимните частни детективи, съветват обаче да не се поддавате на подобни оферти. От една страна плащането на откуп у нас се счита за престъпление, а от друга - няма гаранция, че ще видите колата си, дори и да платите.

Бъдете внимателни и се обърнете към полицията, за да не си навлечете неприятности!

 

Детективска агенция ФОКС
Можете да ни наемете, независимо дали сте в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Перник, Стара Загора или другаде.