Да използваме ли услугите на детектив при съмнително поведение на детето

Как може да помогне частният детектив, ако детето има съмнително поведение?

Децата порастват и неизбежно навлизат в тийнейджърската възраст. Тогава започват да се държат странно. Опълчват се на родителите си, стават потайни и доста често започват да се държат дръпнато. Но дали това държание е в резултат само на бушуващите в тях хормони? В днешно време всеки младеж гледа да се изтъкне като готин, индивидуален, неповторим, а бе печен. Това обикновено е съпроводено с глупави постъпки и действия. Много от тях са общо взето безобидни. Нарушаване на прости правила като бягането от час, криенето зад ъгъла да се пуши или пиене на бира или твърд алкохол. На нас не ни е приятно и всички се опитваме да им изтъкнем, че това е вредно и не трябва да се прави, но забраненото е най-сладко, а и кой от нас не го е правил в изблик на бунтарско настроение? Колкото и да не искаме да си го признаем, това са нещата през които всеки един тийнейджър минава. Но съществува и нещо друго, за което си струва да се притесняваме, а и няма начин да не минава през главата на почти всеки родител - "Дали детето ми взима наркотици?"

Да използваме ли услугите на детектив при съмнително поведение на детето

В днешно време голямата информираност и свободният достъп до повече неща правят и достъпа до наркотиците изключително лесен. В новата гимназия всеки знае човека, който срещу няколко левчета ще ти продаде малко ганджа, а защо не и нещо по-твърдо като екстази? Непрекъснато от новините, интернет ни заливат с ужасяващата статистика, колко лесно е учениците да се сдобият с тези вещества. Това прави вероятността детето ви да се държи странно, НЕ защото има двойка по някой предмет (кой вече се притеснява от оценките) или защото е хванато да преписва на някое контролно. Въпросите са други! Например - "Дали не пуши трева?", "Взима ли наркотици?", "Дали когато е на училище наистина е там?", "Дали е добре?", "В каква компания се движи?", "Има ли приятел/ка?" и други подобни, обикновено притеснителни за родителите въпроси.


Това са много неприятни въпроси, които минават през главите ни, а децата през това време задълбочават тези страхове, защото не желаят да говорят с нас за тези неща. Когато влизаме в стаята на детето, то си крие това, което му е на монитора на компютъра, да не би случайно да видим нещо, което не трябва. От друга страна обикновено не смеем да го питаме директно, защото кое дете ще си признае? Рискуваме, ако има проблем то той да стане по-сериозен само защото сме го ядосали в опита си да научим, а то желае да покаже, колко независимо е. От друга страна, рискуваме да го обидим и нараним с недоверието си, когато се окаже, че нищо толкова страшно не се случва. Да, има познати и приятели, които го правят, но това дете е вече един наистина отговорен млад човек, който знае кое е добре за него.

Не си струва да го нараняваме и отчуждяваме, още повече, че можем и да му нанесем някоя сериозна психична травма без в крайна сметка да научим истината, защото дори и да отрече, то ние няма да сме наясно дали е изстина или лъжа.

Тук се намесва частният детектив.

Това е човек като всеки нас. Няма да предизвика съмнение, ако се появи около училището, в парка или мине през градинката, където са се събрали тийнейджърите и се смеят над поредната глупост, която са видели или прочели. Той е един истински професионалист, който без да се натрапва ще събере и предостави неоспорими доказателства, които да ви убедят в липсата или наличието на даден проблем. Вие ще знаете как да постъпите, за да помогнете на детето си, без да го натоварвате и стресирате излишно.

Детективска агенция ФОКС
Можете да ни наемете, независимо дали сте в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Перник, Стара Загора или другаде.