Да си признаем ли изневярата или не

Помислете добре преди да го направите

Изневярата в днешно време не е изключение. Никой не е застрахован, че няма да получи чифт рога или пък, че няма да се поддаде на изкушението и сам да кръшне на половинката си.

Да си признаем ли изневярата или не

Някои неверници успяват лесно да забравят грешката си. За други пък изобщо не е грешка и дори я повтарят периодично, без значение дали със същия партньор или с друг. Има обаче една група мъже и жени, чиято съвест и чувство за вина не ги оставят на мира и изпитват потребност да си признаят за изневярата, опитвайки се да запазят връзката си.

Без значение към коя група спадате, трябва внимателно да си помислите преди да изпаднете в откровение пред любимия човек, затова че сте посетили нечие чуждо легло.

Ето и на кои въпроси трябва да си отговорите и какво да вземете предвид:

1. Защо искате да му/ѝ кажете?

Това е базов въпрос – ако искате да си признаете, защото ви гризе съвестта и искате да я успокоите, вие излизате като егоисти. Защо? Защото по този начин вие пренасяте тревогите и угризенията си върху другия, като допълнително наранявате чувствата и доверието му към вас. Ако нямате по-добра причина освен собствената си вина да споделите за изневярата, по-добре не се показвайте като егоист.

2. Това еднократна изневяра ли е или афера, която ще продължи във времето?

Ако изневярата ви е била грешка, която вие осъзнавате и оценявате като такава и не вярвате да се повтори отново, по-добре прочетете горната точка, защото това означава, че вероятно го правите от чувство за вина. По-добре помислете за план, така че да не се подхлъзнете отново и да кривнете от правия път.

В случай, че това не е еднократно, случвало се е и преди и ще се случи за в бъдеще, по-добре застанете начисто с партньора си. Вероятно имате по-сериозен проблем и трябва да получите професионална помощ, така че е по-добре половинката ви да е наясно и евентуално да имате нейната подкрепа.

3. Какво целите с признанието си?

Искате ли да излезете начисто с партньора си и да закрепите връзката си? Искате ли с признанието си да се разделите? Искате ли да се отървете от чувството за вина? Най-добрата причина да си признаете е, ако желаете да заздравите връзката си.

4. Помислете за времето!

Ако тъкмо сте започнали да се виждате и връзката ви не се е задълбочила, по-добре си признайте. В никакъв случай не чакайте да минат години. Ако имате брак и желаете да го запазите, по-добре излезте начисто с партньора/ката си.

5. Какво ще стане, ако не си признаете?

Има голяма вероятност половинката ви да научи от друг източник и тогава драмата ще стане двойна – от една страна измамата, а от друга фактът, че не го е чула от вас.

По-лошият вариант е, ако жената/мъжът, с когото сте изневерили, реши да спретне сцена, защото не иска да е просто забежка и дори изтипоса някакви „доказателства“ в мрежата или пише SMS-и на вашата половинка.

Вероятността изневярата ви никога да не излезе наяве, е много малка. Рано или късно стават някакви издънки и половинката ви разбира. От вас зависи дали ще бъде по нормален или брутален начин!

6. Какво може да се случи, след като си признаете?

Половинката може да ви прости, но да ви следи под микроскоп от тук нататък. Може и да не ви прости и да си тръгне. Може да се наложи временно да се разделите, докато успеете да спечелите доверието му/ѝ.

Помислете как бихте реагирали при всеки изход и се подгответе, след като сте решили ще се борите ли докрай за партньора си или не.

(М. Алексиева)

Детективска агенция ФОКС
Можете да ни наемете, независимо дали сте в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Перник, Стара Загора или другаде.