Детективи от филмите и детективите в реалността

Образът на частен детектив от филмите и в реалния живот

Всички сме гледали филми за детективи като Агент 007, Шерлок Холмс, Монк, пък защо не и лейтенант Хорейшио, От местопрестъплението: Маями, че даже и за детски детективи като филма Деца шпиони. Те изграждат образа на частния детектив като човек, който разполага с изключително остър и нестандартен ум, както и със свръх секретни технологии и детективски джаджи, позволяващи му да върши неща, типични за само за супер героите.

Детективи от филмите и детективите в реалността

Образът на частния детектив е вдъхновил много продуценти и режисьори да направят шедьоври в киното и именно заради това, много от хората очакват много повече от детективите, когато ги наемат. Това е само един от примерите, който ни показва, че ще е хубаво хората да се научим да различаваме киното от реалността.

Благодарение на книги, филми и телевизионни предавания, повечето хора имат ясен мисловен образ за стереотип на частен детектив. Според насадения образ, детективът работи в слабо осветен и затрупан офис в по-малко заможната част на града и постоянно пуши. Там той посреща клиенти, които са били ощетени по един или друг начин, или искат да разберат повече за някое лице.

От кога има частни детективи: Още през 1833 г. Йожен Франсоа Видок, френски войник и престъпник, основал първата детективска агенция, за която се знае - „Le Bureau des Renseignements Universels pour le commerce et l'Industrie”, която в буквален превод ще рече "Агенция за универсална информация за търговията и промишлеността". Повечето от нещата, който частните детективи правели в началото, било да се правят на полицаи, по въпроси, които полицията не искала или не можела да реши. По-голямо значение за развитието на тази нова професия било помагането на дружества при трудови спорове. Някои от първите частни детективи осигурявали въоръжени охранители, за да се държат като частна полиция.

Реалността за професионалния детектив: Всеки един частен детектив трябва да е умен и да умее да мисли, а не да е някоя мутра, която образно казано да не може да различи картоф от ябълка. Също така е и вярно, че детективите разполагат с професионална техника, която значително им помага да си свършат работата и да подобрят качеството на услугите си. Е, нямат часовници, които изстрелват ракети с лазерно насочване, но и това, което имат пак върши чудесна работа. Е, не и всички детективи!

Истината е, че в реалността частния детектив е човек, който умее да ползва ума си ефективно, знае как да подхожда в определени ситуации, умее да импровизира, знае как да остане незабелязан и разбира се знае от къде и как да си набави информацията, която го интересува.

Детективска агенция ФОКС
Можете да ни наемете, независимо дали сте в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Перник, Стара Загора или другаде.