Любовта лекува не само душата

Знаете ли, че романтичните взаимоотношения са полезни

Винаги сме знаели, че романтичните взаимоотношения със срещуположния пол са не само приятни, но и изключително полезни. Но е съвсем друго, когато човек получи и научно доказателство по въпроса.

Любовта лекува не само душата

Е, вече е официално. Доказано е, че любовта между двама души влияе значително и на здравословното им състояние. На първо място тя прави хората много по-големи оптимисти, зарежда ги с енергия за живот, с желание да покоряват нови предизвикателства и да се радват на всеки миг. С други думи - любовта наистина дава криле.

Оказва се, че когато емоцията на влюбването липсва в живота ни, ние ставаме много по-уязвими на депресия, неудовлетвореност от всичко и всички, стрес и песимизъм. А това влияе негативно и на цялостното ни здравословно състояние.

До тези изводи са достигнали група учени от университетите Йена и Касел. Те направили проучване, в което участвали 245 двойки на възраст от 18 до 30 години. Специалистите оценявали до каква степен хората се чувстват нервни и до колко удовлетворени са те от живота. Станало ясно, че когато партньорите се радват на взаимна подкрепа и романтика помежду си, това се отразява изключително положително както на психологическото им здраве, така и на физическото им състояние

И обратното - омразата и ревността носят болести...

Нима ни трябват още доказателства, че именно любовта е най-голямата сила на света?

Детективска агенция ФОКС
Можете да ни наемете, независимо дали сте в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Перник, Стара Загора или другаде.